7.09.2013 г., 0:11 ч.  

Едва ли нещо значи... 

  Поезия » Друга
590 0 6


От тези стръмни пътища Господни
дори надолу трудно е да слизам.
Сега не мога даже да си спомня
къде по тях съм тръгнал и отивам.

Загубил се във шепата си бяла,
която дяволът опитва да отключи,
потъвам и си мисля, че след малко
на дъното и нещо ще се случи.

Ала кове животът,стремето се бие
в гърдите ми, отваря вътре рани
и в тях, наместо кръв откривам,
че пътят ми е даден, но назаем

и свърши ли, ще трябва да си ида
при мама – да ù се наплача.
Възможно е дори да се обидя,
но и това едва ли нещо значи...

© Ивайло Цанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??