Почти приспахме любовта си.
Не я оставихме да диша.
Удавихме се във страстта си.
Сами си станахме излишни.
На излинели, скучни чувства
пришиваме криле красиви,
а от възторзите изкуствени
не знаеме дали сме живи.
Дали са истински сърцата ни,
или измамно бутафорни.
Не съмва вече по лицата ни,
остават мислите ни спорни.
И делникът изглежда спорен –
насън ли е, или напротив.
Все търсим някой отговорен
за всичко. Даже за живота ни.
© Нина Чилиянска Всички права запазени