30.10.2018 г., 10:00 ч.

Емигрантска 

  Поезия » Гражданска
427 2 2

 

Емигрантска

 

Прости ми, че оставих те сама!

Заминах, ала не по своя воля.

Оставих теб и моята страна.

Не виждах изход. Стана по неволя.

 

Прости ми мамо, но ме разбери!

Не искам да ме лъжат от екрана,

че всичко тук на хубаво върви,

а всъщност е скалъпена измама!

 

Прости ми мамо! Тука съм добре.

Работя и труда ми уважават.

Много трудно е, ала поне

което заслужаваш ти го дават.

 

Всяка нощ си мисля за дома,

така заспивам с болка във душата.

Не ти е лесно там да си сама,

и да будуваш сутрин до зората.

 

Прости ми мамо и благослови

да бъда жив и здрав и да се върна!

Не се измъчвай ти и не плачи!

Сега в писмото си ще те прегърна

 

и ще целуна твоите ръце

които ти за мене не пожали

и не пожали твоето сърце!

Прости, че дом и тебе аз оставих!

 

 

Но ще си дойда някой хубав ден

защото по-добро от вкъщи няма!

Родината е винаги със мен!

Далеч съм, и тъгата е голяма!

 

Прости ми мамо, че си там сама!

Прости ми, че отидох във чужбина!

Не исках да живея във лъжа

и лицемерие! За туй заминах!

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз си мислех, че тази болка не може да се опише, но явно съм грешал. Напълно те разбирам, приятелю! Поздравления за стиха!
  • Искрено и добре казано...
Предложения
: ??:??