10.03.2015 г., 21:58 ч.

Есен... 

  Поезия » Философска
333 0 2

 

 

Есен...

 

Над тъжната земя

се рано свечерява...

Животът занемя

без птичата гълчава...

 

И дрипави мъгли

из пътищата просят...

„Какво не сме могли

да свършим?”- е въпросът...

 

А отговорът сам

се блъска из мъглата.

Но аз поне, не знам

за път към него кратък...

 

И в късия си ден

изместваме в нощите

животът си... Освен

разгула на мечтите...

 

... „Да бъдем или не!...”-

е все така дилема...

 

... Но за сега поне,

това е друга тема...

 

14.09.2013.

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Философски поглед към Есента, поднесен в изящна поетична форма...
  • Mммм..., прекрасно - по хамлетовски..., изключително силно и семпло педставена Есен, чрез прекрасното изкуство - поезия...!!!
    А отговорът сам
    се блъска из мъглата.
    Но аз поне, не знам
    за път към него кратък...
Предложения
: ??:??