4.09.2008 г., 8:52 ч.

Eсенни импресии 

  Поезия » Пейзажна
586 0 8
Летния кораб котвата вдига,
гирлянди от забави навил на кълбо,
съучастнически фарът закачливо намига,
тела загорели... и флиртове... апропо...

На плажа, в разноцветни редици,
чадърите самотно стоят,
като дисциплинирани войници,
за почест последна се редят.

Пясъкът е все тъй горещ,
морето лениво мърка,
бризът, утринно свеж,
листата есенни разбърква.

Самотен гларус над скалата кръжи.
До натежалия боровинков храст,
рибарят до девойка лежи...
последен ден... целувка... на добър час!!!

Кактусът, покрит е с бял цвят,
ален сок се лее от лозата,
неразбиращо косът, все още млад,
гледа - лястовичките, напускат си гнездата.

Небето търкаля облаци пухкави,
слънцето все още силно пече,
ваканционно билетче, продупчено,
вълната ревниво навътре влече!

01. 09. 2008 г
Италия

© Татяна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??