20.10.2012 г., 0:24 ч.

Есента 

  Поезия » Пейзажна
680 0 5

Есента пак е слязла на двора ми
и разменя парички със птиците
и на белия лист на умората
пак рисува мъниста в зениците.

 

Цветовете отново обличат
в свойте дрехи от листи - короните
и превръщат мечтите им в тихи
неоплетени пластове спомени.

 

Сякаш птица от моето детство
в миг прелита край зимното семе
и отчупва парченце вълшебство
от крилете на спрялото време.

 

Есента пак е слязла на двора ми
и събужда умората в птиците...
и в гърне от небе, вместо хората,

от нощта ще събира... жълтиците...

© Чавдар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??