22.02.2008 г., 18:33 ч.

фалш и суета 

  Поезия » Друга
1506 0 2

Няма вече звезди, няма вече луна,

където стъпя аз, вяхнат и най-грубите цветя.

Нямам вече сълзи, нямам вече душа,

тази болка потъпка я във калта.

Няма пясък горещ, има само вода,

тя е нежна и гали, и отнема скръбта.

Има някъде там малко, босо дете,

то те гледа с усмивка, при него всичко расте,

то протяга ръка в хаоса и във прахта

чака твойте очи, чака да го откриеш ти.

А ще го откриеш ли ти? - попитах се аз

и в миг осъзнах в мъгливия прах -

детето е мечтата, останала там,

идеала, към който се стремях,

потъпкан от фалшива среда,

лъжливи приятелства и суета,

глухи души със празни очи,

иронични усмивки и подли игри...

... Нека ме обгръща морето, нека няма сълзи,

детето е само в сърцето - без реален образ и без следи!

© Райна Боянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Супер!
  • Аплодисменти!
    Невероятен стих, толкова истински...
    Силен финал!!!
Предложения
: ??:??