10.03.2010 г., 20:07 ч.

*** 

  Поезия » Друга
615 0 7


Една сълза въздъхва уморено.
Отиде си най-топлещото Слънце.
Сърцето ми все още е зелено,
но светлото във него - само зрънце.

Все още се усмихват слънчогледи
и има още вятър по небето,
но няма кой да спре, да ги погледа
и зее яма точно там, където

преди цъфтяха много диви рози
и беше пълно нощем със светулки.
Светът не бе тогава като този...
Навярно помниш, имахме си люлки

и стълби, със които до Луната
се качвахме и тя ни беше кораб.
Сега тъжи забравеното Лято
и аз въздъхвам с него... от умора.

 

© Тайна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??