1.12.2023 г., 10:38 ч.

Галатея 

  Поезия » Друга
264 7 14

 

 

  Галатея

 

Не всичко в този танц е изтанцувано.

Възможно е отчасти да наваксам.

И трупат във лазура пълнолуния

блуждаещите небеса на сакса.

 

И някак позавeхнали са раните.

Не беше смях, дори не беше вятър.

Отдавна преболял съм премълчаното

в кристалната изящност на тъгата.

 

Те – птиците, прелитайки умират,

но не това. Но не това е краят.

Цигулките на лунните пастири

в душата на самотника ридаят.

 

Цигулките на лунните пастири

бродират за богините магии

и в шепота на вятъра простират

внезапна тишина, която вие.

 

И много лудост има в партитурите

за всички чудеса непреживяни.

Танцуват с пеперуди трубадурите

в съня на пеперудени поляни.

 

Не всичко в този танц е изтанцувано.

И вая блянове в душата сакса.

Когато стане време за пътуване

желал бих само да узная как си.

 

 

 

 

 

 

© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??