22.04.2012 г., 12:31 ч.

Глава върху гърдите ми 

  Поезия
1313 0 13

 

Сложи глава спокойно на гърдите ми,

притихнала, от вятър уморена.

Сложи я, отпусни се – натежи ли ми,

с целувка тежестта ú ще отнема.

 

Послушай във гърдите ми потоците,

на въздуха въздишащите сенки.

Те бавно ще изпият в тебе болките

и всяко твое чувство ще олекне.

 

Постой така, олекнала, изгубена.

Аз бликам океани от безкрайност,

а ти сънуваш как във тях си влюбена

със цялата си женска всеотдайност.

 

Поспи така. Подишай, посънувай.

Излей в гръдта ми своята умора.

Край теб са океани – поцелувай ги,

а те ще те ласкаят със простора си.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??