Господа и другари -
мошеници стари -
искам само едно да ви кажа:
"Дойде време оттука
да изринем боклука,
тъй че стягайте вече багажа."
Доста време търпяхме,
доста мамени бяхме
и ни стригахте - кротки овчици -
тъпкани, унижени,
паднали на колене,
днес не щем да сме робски душици.
Куцо, болно, сакато
тънем в общото блато
и на Запад мечтаем да духнем.
Съд за тез политици,
свили наште парици,
та животът ни тъжно да рухне.
Няма власт и държава.
Мутрите управляват.
Тъпи даскали, лоши медици.
А горката култура
се превърна в халтура
с дива чалга и порно-певици.
Скоро - "Дим да ме няма" -
самолета ще хвана,
ще се махна далече оттука.
Знам, че няма Чужбина
да ми стане Родина,
но на кой ли, на кой ли му пука?
© Нина Чилиянска Всички права запазени