Жадуван,дълго очакван,подобно блян:
небето и земята се срещнаха сред нощ!
Тя бе измъчена от засуха!Запален свян
в душата й гореше.Небето обзе я с мощ,
разтърси над очите й полета и върхове!
Притихна.Нима Бог я срещна изведнъж
и стовари върху нея благодатен дъжд?
И дочу как родитба нова отново я зове!
© Стойчо Станев Всички права запазени