Говорилня
Цял ден говорят
и вечер приказват.
Прекрасно говорят,
но нищо не казват.
За всичко говорят,
във всякакво време
и без време говорят,
дано разбереме...
Думи, думи и думи -
преоценени и ценни.
Ако спрат да говорят,
пишат мисли безценни.
Но има и други -
мълчат. Не злословят.
Не пазят успеха си.
Малко говорят.
От живота си дават -
по нещо - от своя
и не питат въобще-
за кого, за какво е.
В стилистичните фигури -
не фигурират,
но често със себе си -
импровизират...
... И когато някой
стигнал е края.
Замълчете !
Дано, най- после узнаем:
Щом броени са стъпките,
на живота - по друма -
всъщност, за какво става
дума???
© Виолета Томова Всички права запазени
Поздравления, Вили!