17.09.2007 г., 21:30 ч.

Графично 

  Поезия
528 0 6
 

Черната зима с бели преспи повива

бяло семе, заспало върху черната пръст.

Черни ръце с бели рози покриват

буквите бели върху черния кръст.


Черната котка бели лапички мие,

в бяла нощ чака своя черен любим.

В черна мъгла бели сенки се крият

и белеят очите под черния грим.


Черните мисли в главата ми бяла,

тровят белите чувства в черното ми сърце.

Черни слова по небе изсветляло

драска бялата птица с черно перце.

Храбрият ден, със снежинки полепнал,

хвърли в тъмната стая жълт портокал.

С детска усмивка и юмрук неукрепнал,

закани се утрото на света чернобял.

© Цонка Людмилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??