х х х
Ако решиш от мен да си отидеш,
на помощ нежността си ще повикам –
тя с паяжинни пръсти да обвие
очи и устни и ръце и гръд,
та да не можеш да намериш пътя.
Ако решиш от мен да си отидеш
и нежността не може да помогне,
на помощ мъката си ще повикам –
да те залее с океан от сълзи,
та да не можеш да намериш остров.
Ако решиш от мен да си отидеш
и мъката не може да помогне,
на помощ гордостта си ще повикам –
тя да отключи нощните врати,
но ти на прага ми да се обърнеш.
Ако решиш от мен да си отидеш
и не помогнат нежност, гордост, мъка,
тогава се пази от яростта ми -
с очи и с длани, с нокти и със зъби
за себе си ще пазя любовта ти.
Но няма да те дам на чужда обич.
© Анелия Шишкова Всички права запазени