В проверени грешки пак отново смело стъпвам
лекувам си душата сред наложени декори
но се движа бавно, и достойнство
и на Бога в нещата се не бъркам
улиците прашни със старите обувки търкам
и тайничко през рамо за любови се озъртам
на дъното на огледалото с маронетка пак танцувам блус
харесвам я защото тя усеща моя вкус
нощем тайно храня попови лъжички
ала в мънички панички
ала в мънички панички!
© Христо Манчев Всички права запазени