И ето - пак е есен, и ето - пак вали.
Дървета се оголват и вятър пак ечи.
Но аз съм тук, на топло и всичко в мен трепти.
Училище започвам с приятели добри.
Училището старо пак врати отвори,
посрещат ни на входа учителите строги.
"Добре дошли отново!" - всеки се усмихва.
Кратък шум и после всичко пак утихва.
Всеки влязъл е във класната си стая,
нито звук, нито шум по коридора.
Такава тишина е, че човек да се смая.
Тихо е дори и навън - на двора.
И ето - след секунди тишината се разцепва,
плъпват ученици с весели лица.
Тръгнали са всички някъде - да се черпят,
да пируват, да лудеят до утре сутринта.
Че от утре вече прошка няма.
Отсъствия, изпити, оценки...
Ред по ред - първа, втора смяна.
Старата програма не търпи промени.
Но едно е важното за мен...
С приятели съм, с клас чудесен.
Божи дар е всеки следващ ден
и някакси животът става лесен.
© Ралица Еленкова Всички права запазени