15.09.2012 г., 4:04 ч.

И ме дебнат надежди... 

  Поезия » Друга
1707 1 30

Всички есенни дни са ужасно добри. За тъга.

 

Къси. Жълти. Ухаят на угар и гнило.

 

И ме дебнат надежди за дъжд и вселенска мъгла –

 

да затрият света. Или... Боже -  поне го умият!

 

През прозореца - сиво. Ни помен от злато и мед.

 

Като тази жена, дето днес ще намине наблизо.

 

Вчера тя изпроводила внучето. Бúло на 5.

 

 

Всеки есенен ден - безпощадната божия  милост.

2012*   

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??