10.12.2018 г., 8:32 ч.

Игра 

  Поезия » Философска, Друга
587 0 3

Не си ли ти просто пионка...

на стара шахматна дъска...

не си ли ти пешка безмълвна...

в една доста кратка игра...

 

ти можеш един или двама...

случайно да бутнеш от раз...

не можеш уви безконечно...

да мамиш Небесния княз...

 

и всички, които обичаш,

които били са до теб, 

и всички, които не траеш...

са тленни... подобно на теб...

 

онази с косата ще дойде...

подобно на вражески топ...

ще паднеш подобно на пешка...

и всичко приключва до тук...

 

животът е просто арена...

една твърде кратка игра..

тя въпреки всичко приключва...

за всички в широкия свят...

 

и всичките розови басни,

и цялото щастие, знай...

не ще те от края избави...

не ще от смъртта те спаси...

 

 

 

© Андрей Андреев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • С Дарина.
  • Да, краят може да изглежда, че е еднакъв уж за всички, но...
    Има правило едно:
    Когато пешката достигне последния квадрат от своя път превръща се в Царица
    и няма смърт, и няма смърт!
  • Много хубаво! Хареса ми. Поздрави за "шахматната философия".
Предложения
: ??:??