Не си ли ти просто пионка...
на стара шахматна дъска...
не си ли ти пешка безмълвна...
в една доста кратка игра...
ти можеш един или двама...
случайно да бутнеш от раз...
не можеш уви безконечно...
да мамиш Небесния княз...
и всички, които обичаш,
които били са до теб,
и всички, които не траеш...
са тленни... подобно на теб...
онази с косата ще дойде...
подобно на вражески топ...
ще паднеш подобно на пешка...
и всичко приключва до тук...
животът е просто арена...
една твърде кратка игра..
тя въпреки всичко приключва...
за всички в широкия свят...
и всичките розови басни,
и цялото щастие, знай...
не ще те от края избави...
не ще от смъртта те спаси...
© Андрей Андреев All rights reserved.