25.11.2008 г., 19:17 ч.

Иконата 

  Поезия » Гражданска
623 0 2

ИКОНАТА


Иконата ни бе начало,
с нея кръстен бях преди.
Недей мисли, че туй случайно бе,
кога от ръцете иконата поде.

Вървяхме заедно в тъмнината,
маяк за миг ни раздели.
Сърцата биеха в ритъм,
отгоре гледаха звезди.

Отдавна чаках топлината,
която някой ще дари.
Дано от този светъл извор
душата на живота ми се появи.

© Васил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??