1.09.2019 г., 17:09 ч.

Илюзия 

  Поезия » Гражданска
463 0 0

Илюзия ли е небето,

което често моя взор привлича?

Илюзия ли са звездите,

с които бродя вечер до насита?

 

Илюзия ли е земята,

по която моите следи горят?

Илюзия ли е мечтата

до мен да си на тоя свят?

 

Но само ти, Родино мила,

илюзия не си!

Ти ме дари с любов и сила

да следвам моите мечти!

 

А защо тъй често аз си мисля,

че илюзия, илюзия си ти, Живот!...

© Павлина Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??