22.10.2017 г., 21:05 ч.

Исках да те чуя 

  Поезия » Любовна, Друга
391 3 5

Исках да те чуя. Но не чух!

Даваше в слушалката заето.

Финия ми и изискан слух

дълго не долавяше гласчето,

дето с дума може би една

би ме разтреперило. До нежност.

Колко много болна тишина!

С колко мъка Бог я е наежил!

 

Исках да те чуя. Но не би!

Мислите изплакаха в кресчендо.

Бяха разгневени. Като бик,

който се вторачва във червено.

Чудно ми е, в нашите глави,

мнителност разсъдъка как мъти?

В пламък тишината се взриви:

ясно като в песен чух гласа ти.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??