12.12.2007 г., 9:15 ч.

Истина - парлива 

  Поезия » Гражданска
438 0 4
                Истина - парлива


              Усети душата,
              ах, как сърце трепери,
              некадърник смутен,
              в миг за поста блажен.

              Сърцето ми чисто
              истини, знам, изрече,
              като изстрел за теб,
              без съвест, човече...

              И нагъл бездарник,
              вирнал ненужно глава
              и грам покритие няма,
              а шеф си, за беда...

              В свят на хиляди,
              си  живееш охолно
              и смучиш от бедните -
              безсрамно, доволно...

              От глупостта трепериш,
              от прямостта в мен...
              За гавра народна,
              ще дочакаш съдния ден!

     P. S.
           (Смут преди уволнение...
             И 10-те  честни и прями колеги се вълнуват,
             но в сънищата си кошмарни, дълго те ще
             ни сънуват...) 

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??