23.04.2020 г., 8:26 ч.

Излъгах... 

  Поезия » Любовна, Философска
624 4 6

Излъгах те. Аз не мога да чакам.

Всъщност не, че не мога. Не искам.

Туй обичане все ме разплаква. 

И го вечно разнасям по листите. 

Aз не съм обещавал. Ти също. 

Просто тъй ни се иска. Копнежи. 

И назад никога не се връщам, 

най-болящ съм, като надежда... 

До прозрачност съм ясен. И светя.

Ти видя ми душата. Мастилена. 

Що да сторя, че съм несретник? 

Само нея имам си. В изобилие... 

Не тъгувай. Не си заслужавам. 

Мене дай ми молѝв и хартия. 

Вече нямам нищо за даване, 

а написаното ще го убия... 

 

Стихопат. 

Danny Diester

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??