15.06.2024 г., 10:19 ч.

Изпаднали хора 

  Поезия » Друга
225 7 14

Те са винаги тук, на ъгъла в стария център,

не създават проблеми и не правят бели,

тях ги смила живота във грубия блендер

и остават във своя Вселена сами.

 

Имат своя си приказка, своя утеха.

Странни хора, доволни във своя си мир.

Милостив ще дари им  по някоя дреха,

а пък другите гледат сеир.

 

Ех, животе, как трудно минаваш, животе!

Тези хора намериха някакъв щит:

не обръщат внимание, с нас не говорят,

не се вписват във нашия бит.

 

Съществуват по своя особен си начин,

все на ъгъла в тихо смирение днес.

Много блага жена им остави погача,

сякаш Господ изпрати им вест.

 

И чрез тях сякаш лично научих урока

да не бъда бездушна жена.

Всеки тук си минава на дните си срока,

но дано да не носи вина.

 

 

Аделина Колева

 

© Аделина Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??