25.08.2009 г., 20:02 ч.

Изповедта на един художник... 

  Поезия » Друга
680 1 9






Ще спрат
              платната да ме слушат...
Ще се нацупят със боите...
                                          някой ден...
Мечтите ми ...
                   във стихове ще сгушат...
Милион витрини, 
                         счупени във мен...
Ще ме забравите
                          и вие даже...
И ще почнат всички
                        луд да ме зоват...
Ще продам 
            картините си за петаче...
Ще спре 
             да ме вълнува и светът...
И камъни
            подире ми ще литнат...
Ще прокудят грешника.
                                    Без грях.
Умрял бих днес
                       от хората отритнат,

      Но не бих живял
                                        за нищо като тях...

 

 

 

 

 

 

 

© Александър Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??