30.06.2012 г., 12:32 ч.

Изправяне на кулата в Пиза 

  Поезия » Друга
855 0 27
Не ми приписвайте
добри черти,
които нямам,
нито пък съм искал.
Човекът в мен
до смърт се суети,
а и не знам дали
си струва рискът.
 
Говорите: дискретен
бил съм, мил
и дваж по нисък
даже и от троскот.
Пилат ръце
дискретно е измил,
а после е отвел
към кръста Господ.
 
И думите - разправяте
надлъж -
ми служат верно
с пристрастеност съща.
Удобни дрехи са,
но неведнъж
хастарът им изящен
се обръща.
 
Бълнувате ли?
Или пък греша...
че в моите очи
съм скътал сила.
Гърбата ли е
нечия душа
и мантия дори
не би я скрила.
 
И даже чувам
някой как крещи,
че съм раздал
последната си риза.
Тъй прави сте.
Я гледай само ти,
направо като
кулата във Пиза!

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??