Жена когато те покани...
На жена не се отказва
за Любов ли те покани
и от щедрата й пазва
падат всякакви забрани!...
Да се молиш на Небето-
полза някаква?... Едва ли?...
Вгледай се на деколтето
в разлюляните овали!...
А даде ли позволение
да докоснеш необята-
ще получиш Просветление
Любовта ти ще е свята,
ще общуваш с Боговете
и ще бъдеш богоравен-
с птиците и с ветровете
ще летиш с инстинкт забравен...
... А в една безумна вечер,
в плен на страсти подлудели,
приеми, че си обречен
тя легло ли ти застели!...
Просто е: легни до нея,
въздух поеми си- глътка,
Любовта не е идея,
а докосване и тръпка!...
И не можеш да откажеш
щом Жена те е поканила,
и е позволила даже
да помислиш, за Останалото !...
Коста Качев
© Коста Качев Всички права запазени