Aug 29, 2013, 8:20 AM

Жена когато те покани... 

  Poetry » Phylosophy
470 0 5

 

Жена когато те покани...

                                                                                                                                  

На жена не се отказва

за Любов ли те покани

и от щедрата й пазва

падат всякакви забрани!...

 

Да се молиш на Небето-

полза някаква?... Едва ли?...

Вгледай се на деколтето

в разлюляните овали!...

 

А даде ли позволение

да докоснеш необята-

ще получиш Просветление

Любовта ти ще е свята,

 

ще общуваш с Боговете

и ще бъдеш богоравен-

с птиците и с ветровете

ще летиш с инстинкт забравен...

 

... А в една безумна вечер,

в плен на страсти подлудели,

приеми, че си обречен

тя легло ли ти застели!...

 

Просто е: легни до нея,

въздух поеми си- глътка,

Любовта не е идея,

а докосване и тръпка!...

 

И не можеш да откажеш

щом Жена те е поканила,

и е позволила даже

да помислиш, за Останалото !...

                                      

  Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??