29.10.2015 г., 15:34 ч.

Живот за разлистване 

  Поезия
341 0 5

Живот за разлистване
===================

Дълго чаках Годо, който в мен да взриви тишината,
за да видя света през очите на сляпа любов.
И разсипвах трохички от себе си в жаркото лято,
ала есен дойде и ме скри с листопаден покров.

А дървото, с което говорех, дордето го чаках,
оголя от тревога и тъжно отпусна ръце.
Разпиля си косите и огнено цветно заплака,
скрило в облачно було измъчено черно лице.

И привикнала някак любови от пепел да сбирам,
се заселих край него и в топла земя я посях.
Станах пристан за птици и с обич дошла от всемира,
всеки плевел лъжовен до корен изтръгнах със смях.

Още помнех Годо, ала имах живот да разлиствам,
за да вкуся пак сладкия плод на узрели мечти.
Днес в зеления дом, в който всяка омраза пречистих,
тишината изпълниха хор от щурчета — и ти!

Цвета Иванова


© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Бях се зарекла да те чета, да не пропущам нищо от теб, защото си невероятна поетеса! Ето, сега го правя със закъснение и с последна забележка към себе си. Такава стойностна поезия като твоята не бива да се пропуща! Нужна ми е, Цвети!
  • Благодаря Ви от сърце за милите думи, за подкрепата!
  • Напредваш, Цвети...
    Дерзай!
  • Прекрасно - друга дума няма!
  • Знам къде да отморя душата си...Благодаря,Цвети!
Предложения
: ??:??