22.03.2017 г., 19:40 ч.  

Жребчето 

  Поезия
224 0 0

 

Живот беше и пролет пъстра,
жребче ми гривата развя,
тя бе цвете неоткъснато,
с любовен аромат, мечта...

 

Не ѝ признавах –
бе гордата ми тайна
и не се съмнявах,
сама ще ме познае!

 

Препускащо на вятъра добиче –
повече не я видях,
в снега затрупано кокиче,
да го разровя с копитце не успях...

 

Едва днес я случайно срещнах -
като зима бяла, остаряла,
очите ѝ – едната моя, другата – за нея,
две тъмни, пресушени ями...

 

Ничком пропаднах в тях –
кон окуцял, без грива
и съкрушен в тъмнината ѝ признах –
жребчетата са пролет, без нея си отиват...!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??