21.10.2011 г., 23:19 ч.

Кажи ми онзи стих 

  Поезия » Любовна
990 0 22

Кажи ми онзи стих за Любовта,

във който тя завинаги е млада

и как беряла плодовете на греха,

а голата премяна ú приляга.

 

Така я срещнал онзи свестен мъж –

ловецът строг със пушката на рамо

и златна мълния разцепва изведнъж

в сърцето му съмнения и разум.

 

А после заживели под дъжда

и птичето семейство ги прибрало,

не казвай края, края го задръж,

във тази приказка щастливо е началото.

 

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??