16.11.2022 г., 11:48 ч.  

Катерушка от дим 

  Поезия » Философска, Гражданска
349 4 9

Катерушка от дим и по нея отдавна играят
все сиротни дечица, до късно не слизат от там.
Как ли спиш, войнолюбецо? Тъй ми се иска да знам!
В болен мозък, кажи ми какви бъднини се чертаят?

 

Ние своето вече все някак сме дали и взели,
изплатили донякъде даже неволния грях,
че уж бъдно градихме, а ето – не беше за тях,
но не бе и за вас, кръвопийци – за власт полудели!

 

И дали ще ви стигнат парите? Дали, мършояди,
като дойде архангел, какво ли ще вземе от вас?
Неподкупни са чистите – чули са детския глас...
Сатана ще се скрие дори, че от вас му се гади...

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??