8.09.2015 г., 20:16 ч.

Като мъж 

  Поезия
414 0 5

 

 

Септември е като мъж –

усмихнат ли е,

с поглед така те сгрява цяла,

че дрехите си искаш да свалиш

и във вода да търсиш прохлада.

Но разсърди ли се,

като бог Перун

гръм и мълнии с очи си хвърля,

а от свъсеното му облачно чело

вледеняващ дъжд се плисва.

 

Дали се смее

или предбурно

дъх е стаил,

Септември е

като мъж любим.

 

 

 

© Ласка Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??