Sep 8, 2015, 8:16 PM

Като мъж 

  Poetry
413 0 5

 

 

Септември е като мъж –

усмихнат ли е,

с поглед така те сгрява цяла,

че дрехите си искаш да свалиш

и във вода да търсиш прохлада.

Но разсърди ли се,

като бог Перун

гръм и мълнии с очи си хвърля,

а от свъсеното му облачно чело

вледеняващ дъжд се плисва.

 

Дали се смее

или предбурно

дъх е стаил,

Септември е

като мъж любим.

 

 

 

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??