25.06.2008 г., 23:03 ч.

Като печат върху... 

  Поезия
646 0 15

Като печат върху хляб -

моето женско начало.

Още ли гладни са дните ти?

Все така ли те тегли към зимното бяло?

Виж ме...

Аз съм есен стоцветна

и копнежът по дъжд,

половина от цялото

и въздушна река...

Незлоблива съм като гълъб,

мъдра като змия.

Ще побере ли сърцето ти

зелената нежност...?

Ти знаеш,

за теб съм се скрила -

туфа влажна трева.

 

 

© Маргарита Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??