4.10.2017 г., 19:16 ч.

Както рече 

  Поезия » Друга
275 0 0

        КАТО РЕЧЕ

 

Жена ми веднъж, като рече

ний сливата ще я сечем,

с обелена кора е вече

и сливи мъничко ядем.

 

Освен това щом дойде есен,

олиства цялата земя,

живота ми без туй нелесен,

ще трябва и туй да мета!

 

Повикахме човек с резачка

дървото ни да отсече,

Примирих се аз без стачка,

не знам как да го наречем?

 

За мен това не бе забавно,

но смисъла за мен бе друг,

простих се с миналото славно

и сливата стана боклук.

 

И свързах работата с мене,

с изгубените младини.

Без перспективата ми стене,

щом съм натрупал много дни!

 

   31.09.2017г. Драгойново

 

 

 

 

  

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??