26.11.2017 г., 23:38 ч.

Казват, че мъжете не помним числа... 

  Поезия » Любовна
646 0 3

Още помня първия път, в който я срещнах.

Беше в автобус 271,

а тя слезе точно 2 спирки преди моята.

Последвах я.

Преди да я заговоря направих 13 крачки

и преговорих сценария 3 пъти.

Бях ѝ направил номера с ръката –

онзи, в който се правиш,

че дясната ти ръка е по-голяма от лявата

и накрая я каниш на кафе.

Нямах право на друг избор.

Беше прекалено красива.
Вече 20 години сме заедно,

а това е нашата спирка –

точно на 2 спирки от предишната.

© Константин Стефанов Всички права запазени

...

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??