20.06.2021 г., 19:04 ч.  

Когато ми поддаде дюшемето... 

  Поезия » Хумористична, Гражданска, Друга
372 7 18

Когато ми поддаде дюшемето,
май се превърнах в дървен философ.
Дрънкало и досадник, общо взето,
за всякакви полемики готов.

 

Задминах в рицарството дон Кихота,
с дъски от дюшемето изковах
си собствен кръст, а своята Голгота,
език застъпил, покорих без страх.

 

И с мелници воювах, даже с лами,
доказвах до припадък, че съм чист.
Едно разбрах, че угодия няма,
нарочен ли си  – ти си антихрист.

 

Сега стотинки сбирам, за пирони
и все едно ми е кой кум – кой сват,
а който параноята го гони,
той нека си постави ламинат.

 

И краставици криви не изправям,
и само мъчи ме въпрос един:
Редовно щом дъските приковавам,
дали ще се превърна в кучи син?

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??