28.04.2019 г., 17:47 ч.  

Коланът на Тати 

  Поезия » Друга
247 1 0

Когато в казармата влизах,

бе истински утринен студ.

София беше прекрасна

и беше прекрасен денят.

 

Облякох войнишките дрехи,

на портала отидох така.

А Тати стоеше до входа,

навел свойта бяла глава.

 

Панталоните строги, войнишки,

повдигах често с ръце.

Шивачът бе шил не по мярка

или свито бе мойто сърце?

 

И Тати колана свали,

постави го в мойте ръце.

Носи го! Недей да го губиш!

На дядо ти бе! Пази го добре!

 

До днес нося този колан.

Той е спомен, дар, благослов!

Той ме пази дори без да зная

с мълчаливата мъжка любов!

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??