КОМАРДЖИИ
Две деца слаби, два скелета страшни
зарове хвърлят без всякакъв смут,
с лица застарели, мръсни и прашни
на плочника кален играят барбут.
От време на време прекъсват играта.
Треперейки, гладни, протягат ръце.
Беззвучно се молят те на тълпата
милостиня нищожна дано да даде.
Две деца бедни – мъж и жена -
облечени в дрипи, посинели от студ,
опрели гърба си в студена стена,
на плочника кален играят барбут.
Две деца малки - две грозни съдби -
и миг от живота им, пълен с борби.
Либия 1983 г.
© Цвятко Илиев Всички права запазени