14.01.2012 г., 12:59 ч.

Корени 

  Поезия » Философска
611 0 2

     Корени

 

Снежинка малка, бяла,

от ветрове довята.

От Балкана стар

зовяха я полята.

 

С корени от Котел,

през Дунава летя.

Мамин Сарагьол видя,

но съдбата тук я спря.

 

Със сестрите свои

градче в скали съзря.

На сребристите вълни

тайничко им завидя.

 

През прозорците наднича.

Колко чуден е света!

Сестро - тук оставаме!

Виж! Тук, тук е любовта!

 

От вълнение стопи се

в най-кристалната сълза.

После във красиво цвете -

роза, чакаща... есента.

© Пепа Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления!
    "Колко чуден е света! Сестро - тук оставаме! Виж! Тук е любовта!"
    Красиво и точно казано!
    Хареса ми!

  • Много мило и мъдро!Поздрав!
Предложения
: ??:??