Как разбуди духът на земята
слънчев лъч върху кошничка с круши!
Тръгна бавно от пролетен вятър,
стоплил корен във почвата сгушен.
Нежни пъпки разлисти, заплете
във венчета от пролетен цвят.
После слънце наля в плодовете.
Пръсна земния, чист аромат,
който в клоните есен се крие
в песента на скорците заслушан...
Как превърна мигът във магия
слънчев лъч върху кошничка с круши!
© Калина калина Всички права запазени