Jul 28, 2017, 11:54 PM

Кошничка с круши 

  Poetry » Other
1476 3 15

Как разбуди духът на земята

слънчев лъч върху кошничка с круши!

 

Тръгна бавно от пролетен вятър,

стоплил корен във почвата сгушен.

Нежни пъпки разлисти, заплете

във венчета от пролетен цвят.

После слънце наля в плодовете.

Пръсна земния, чист аромат,

който в клоните есен се крие

в песента на скорците заслушан...

 

Как превърна мигът във магия

слънчев лъч върху кошничка с круши!

© Калина калина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??