27.05.2017 г., 9:48 ч.  

Котешка тегоба 

  Поезия » За деца
868 0 3

Котенцето Белоснежко
мяука тъжно и се жали,
а под пъстрата му дрешка
лъскат кожени сандали.

 

С красна джувка на ухото
и оскубани мустаци,
скрило се е под леглото
и ридай над участта си.

 

"Аз герой съм баснословен
и за мишките заплаха,
ала в този час тегобен
как тъй с мен се подиграха?

 

Хрумнало и е на Мими
и без много да се май,
в дрешки женски подреди ме
с куклите да пия чай.

 

После с цветните боички
час ме гони, без да спира,
за учудване на всички,
ноктите да ми лакира.

 

Във борба неравностойна,
с нос одран проплака тя
и след тази сцена бойна
съм наказан без храна..."

© Миглена Миткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Римушки-разтушки за дечица-веселушки" »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??