"Ден първи. Краят на началото"
darkness_n_silence Надежда Тодорова
Краят на началото
Някъде във нас е огледалото,
в което да погледнеме към себе си,
което да припомня, че в началото
да сме сами във края на Вселената
е само сбор от непростени чувства.
И незаченати във лятото мълчания.
И мисълта, която ме напуска,
когато ми убягваш от съзнанието.
И колко на дълбоко да претърсваме
съдбите си за спомени във бяло,
когато всеки сам ще носи кръста си
в души, родени изначално.
И пак тогава в огледалото
аз търся теб, а виждам себе си.
Ден първи. Краят на началото.
И тишина от огледални непотребности.
20.08.2010
Венцислав Янакиев
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=200632
© Венцислав Янакиев Всички права запазени