9.02.2017 г., 13:21 ч.

Кръстопътища 

  Поезия » Друга
342 0 3

Пътеки, кръстопътища, накъде да тръгна?

Бурни ветрове ме удрят право във гърба.

Не мога Аз на силата им да отвърна,

вървя изправен, понесен от своята съдба.

Ще срещам, знам, Аз хиляди препятствия,

с живота водих, водя непрекъсната борба.

Не искам и не слушам хорските напътствия,

сам-самичък до край ще нося пълната торба.

Пътеки, кръстопътища, обвити в гъстата мъгла,

без страх опитвам се да гоня тъмнината.

Не може днес за всичко ний да имаме крила,

любов в душите, това, приятел, е съдбата.

В.Й. 09.02.2017г.

 

© Васил Йотов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??