6.10.2010 г., 9:26 ч.

Куриер за стихове 

  Поезия » Друга
599 0 0

КУРИЕР  ЗА  СТИХОВЕ

 

 

 

Може би се опитваме в нощите

да стопяваме мрака,

да изтръскваме с дрехите лошото,

без да знаем какво ни очаква.

 

И понеже  сме родени  в матрицата,

се въртим в  безкрайни копнежи,

често вперили погледи в птиците

и в техните крехки летежи.

 

А повдигането ни на пръсти

в много случай е скок,

както виното бавно става по-гъсто

от първоначалния гроздов сок.

 

Затова го очакваме с нетърпение

и бродираме с думи души,

след сърдечни атаки и отстъпления

утешени и търсещи  кой да ни утеши.

 

Виж циферблатите се умълчават

и някак си  приказно – тихо е.

Времето е за позвъняване -

от среднощния куриер за стихове.

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??