6.05.2009 г., 10:16 ч.

Кутия цигари 

  Поезия » Друга
636 0 1

Догаря цигарата бавно

в мраморния пепелник,

тя си отиде безславно,

но ще помня нейния лик.

 

Без вик тя си отиде,

бавно тя бе изгасена,

след нея нова ще дойде,

но и тя ще бъде победена.

 

Така въртят се в кръг нещата,

след първата идва и другата,

без да я попитат "това ли ти бе мечтата",

докато се усетиш, свърши ú кутията.

 

Кутията свърши, но не и парите,

защо не отида да си взема още една,

така минават бързо и дните,

а всяка от тях е "последна".

 

Но както денят не е последен,

така идва кутията нова,

вече се чувствам засрамен,

че на порока аз съм отдаден.

 

Но какво, това е просто кутия,

а това вътре са просто цигари,

защо не си взема аз хартия

и тютюна в нея да свия.

 

Ще свивам, ще си пуша,

но докога ще го правя,

от порока няма ли да се отпуша,

но и този път май ще забравя.

 

Ето, това вече е последната,

да наистина дойде и нейния ред,

наистина няма да е поредната,

но как стигнах до този ред...?

© Димитър Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.

  • Отказвай ги докато си млад, че колкото по късно, толкова по трудно
Предложения
: ??:??